ΑΡΘΡΑ
Μια πλούσια αρθογραφία, σχετικά με τη φιλοσοφία, την ψυχολογία, τον εσωτερισμο, την επιστήμη και άλλα ένδιαφέροντα θέματα.
Τεστ: Προσωπικότητας

Επιλέξτε το κύριο σχήμα που σας αρέσει και μετά επιλέξτε αυτό στο οποίο δείχνετε την μικρότερη προτίμηση.

Λάβετε υπόψη σας και την μορφή και το χρώμα.

 

1. Ανέμελος, Παιχνιδιάρης, Χαρούμενος

Σας αρέσει να ζείτε ελεύθερα κι αυθόρμητα. Και προσπαθείτε να απολαμβάνετε την ζωή στο μέγιστο, σύμφωνα με το ρητό: «Ζούμε μόνο μία φορά». 

Είστε πολύ περίεργος και ανοιχτός σε ο,τιδήποτε νέο. Αναπτύσσεστε κι ευδοκιμείτε στην αλλαγή. Τίποτε δεν είναι χειρότερο από το να αισθάνεστε δεσμευμένος και καθηλωμένος. Βιώνετε το περιβάλλον σας ως ευμετάβλητο και πολύπλευρο και πάντοτε έτοιμο για μία  ευχάριστη έκπληξη.

2. Ανεξάρτητος, Αντισυμβατικός, Αδέσμευτος

Διεκδικείτε μία ελεύθερη κι αδέσμευτη ζωή για τον εαυτό σας που σας επιτρέπει να καθορίζετε τον δικό σας δρόμο. Έχετε μία καλλιτεχνική κλίση στην εργασία σας ή στις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου σας. Η παρόρμησή σας για ελευθερία, μερικές φορές, σας προκαλεί να κάνετε ακριβώς το αντίθετο από αυτό περιμένουν οι άλλοι από εσάς.

Ο τρόπος ζωής σας είναι υψηλά ατομιστικός. Ποτέ δεν θα μιμούσαστε, τυφλά, αυτό που είναι «in». Αντιθέτως, επιζητείτε να ζείτε σύμφωνα με τις δικές σας ιδέες και πεποιθήσεις, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να κολυμπάτε αντίθετα στο ρεύμα.

3. Ενδοσκόπος, Ευαίσθητος, Στοχαστικός

Ενασχολείστε, από κοντά, περισσότερο συχνά και προσεκτικά με τον εαυτό σας και το περιβάλλον σας από ό,τι κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Απεχθάνεστε την επιπολαιότητα και την ρηχότητα. Θα προτιμούσατε να είστε μόνος παρά να πρέπει να υποφέρετε το κουτσομπολιό. 

Οι σχέσεις με τους φίλους σας, όμως, είναι πολύ δυνατές και διαρκείς, πράγμα το οποίο σας δίνει την εσωτερική ηρεμία και αρμονία που χρειάζεστε για να αισθάνεστε καλά. Δεν σκέφτεστε να είστε μόνος για εκτεταμένες  χρονικές περιόδους και σπανίως αισθάνεστε ανία.

nea acropoli test proswpikothta

4. Προσγειωμένος, Ισορροπημένος, Αρμονικός

Εκτιμάτε ένα φυσικό στυλ και αγαπάτε αυτό το οποίο είναι απλό. Οι άνθρωποι σας θαυμάζουν διότι έχετε και τα δύο σας πόδια σταθερά προσγειωμένα στην γη και μπορούν να σας εμπιστεύονται. Δίνετε σε αυτούς που είναι κοντά σας ασφάλεια κι άνεση. Γίνεστε αντιληπτός ως ζεστός κι ανθρώπινος. Απορρίπτετε κάθε τι το οποίο είναι κακόγουστο και κοινότοπο. Τείνετε να είστε σκεπτικιστής  σε σχέση με τις τάσεις της μόδας. Για εσάς, το ντύσιμο πρέπει να είναι πρακτικό και διακριτικά κομψό.

5. Επαγγελματίας, Πραγματιστής, Αυτό- επιβεβαιωμένος

Παίρνετε τον έλεγχο της ζωής σας, και στηρίζεστε λιγότερο στην τύχη σας και πολύ περισσότερο στις δικά σας κατορθώματα κι έργα. Λύνετε προβλήματα με έναν πρακτικό, απλό τρόπο δράσης. Βλέπετε τα πράγματα, στην καθημερινή σας ζωή, με μία ρεαλιστική ματιά και καταπιάνεστε με τα προβλήματα χωρίς δισταγμούς. Δίνετε πολύ μεγάλη σημασία στην υπευθυνότητα, στην εργασία, διότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μπορείτε να βασίζεστε πάνω σε αυτό.

Η αποφασιστική δύναμη της θέλησης σας, προβάλλει την αυτοπεποίθησή σας στους άλλους. Ποτέ δεν είστε πλήρως ικανοποιημένος μέχρι να έχετε πραγματοποιήσει τις ιδέες σας.

6. Ειρηνικός, Διακριτικός, Μη-επιθετικός

Εύκολα γίνεστε διακριτικός. Κάνετε εύκολα και παθητικά φίλους, αλλά απολαμβάνετε την απομόνωση και την ανεξαρτησία. Σας αρέσει να φεύγετε μακριά από όλα και να είστε μόνος, κατά καιρούς, για να μελετάτε το νόημα της ζωής και να απολαμβάνετε τον εαυτό σας. Χρειάζεστε χώρο, έτσι δραπετεύετε σε όμορφες κρυψώνες, όμως δεν είστε μοναχικός και μισάνθρωπος. Είστε σε ειρήνη με τον εαυτό σας και με τον κόσμο, και εκτιμάτε την ζωή και ό,τι έχει να προσφέρει ο κόσμος αυτός.

7. Αναλυτικός, Αξιόπιστος, Αυτό-επιβεβαιωμένος

Η ευαισθησία σας, εκφράζει αυτό το οποίο είναι μίας ανώτερης ποιότητας και διάρκειας.  Συνεπώς, σας αρέσει να περιτριγυρίζεστε με λίγους «πολύτιμους λίθους» τους οποίους ανακαλύπτετε εκεί όπου αγνοούνται από άλλους.

Έτσι, η κουλτούρα (η πνευματική καλλιέργεια) παίζει έναν εξαιρετικό ρόλο στην ζωή σας. Έχετε βρει το δικό σας προσωπικό στυλ, το οποίο είναι κομψό και αποκλειστικό, ελεύθερο από τις ιδιοτροπίες της μόδας. Το ιδανικό σας, επάνω στο οποίο έχετε βασίσει την ζωή σας, είναι η πνευματικά καλλιεργημένη χαρά κι απόλαυση. Εκτιμάτε κι αναζητάτε ένα κάποιο επίπεδο πνευματικής καλλιέργειας από αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέεστε και συνεργάζεστε.

8. Ρομαντικός, Ονειροπόλος, Συναισθηματικός

Είστε ένα πολύ ευαίσθητο άτομο. Αρνείστε να δείτε τα πράγματα μόνο από μία ορθολογική, ρεαλιστική άποψη. Ό,τι σας λένε τα αισθήματα σας είναι ακριβώς αυτό που είναι σημαντικό για εσάς. Πράγματι, αισθάνεστε σημαντικό να έχετε όνειρα στην ζωή.

Απορρίπτετε τους ανθρώπους που αποστρέφονται τον ρομαντισμό και καθοδηγούνται μόνο από τον ορθολογισμό. Αρνείστε να αφήνετε οτιδήποτε να περιορίζει την πλούσια ποικιλία των αισθημάτων και των συγκινήσεών σας.

9. Δυναμικός, Δραστήριος, Εξωστρεφής

Είστε τελείως πρόθυμοι να αποδεχτείτε τα ρίσκα και να δεσμευτείτε ισχυρά με αντάλλαγμα μία ενδιαφέρουσα και πολύμορφη εργασία. Η ρουτίνα, αντιθέτως, τείνει να έχει μία παραλυτική δράση πάνω σας.

Ό,τι σας αρέσει περισσότερο είναι να είστε ικανός να παίξετε ένα ενεργό ρόλο στα γεγονότα. Κάνοντάς το έτσι, η πρωτοβουλία σας είναι πολύ αποφασιστική.